Bygg tavlor med pärlor

Det är roligt att bygga tavlor med hjälp utav pärlor!

Tekniken kallas för byggmålningar. Pärlorna är i huvudsak små byggklossar. De kan användas för att skapa alla möjliga saker – till och med en byggnad.

Den grundläggande idén bakom en pärlmålning är att bygga tavlor själv med hjälp av färgglada pärlor. Det skiljer sig inte från att måla på något annat sätt, men materialen är helt annorlunda. Vissa föredrar att köpa färdiga motiv medans andra väljer att låta fantasin flöda.

Letar du efter inspiration? Här är några tips som hjälper dig att komma igång med dina egna pärlmålningar:

Kom igång med pärlritningar – Det bästa stället att börja är att rita upp din design på papper innan du sätter den på sin slutgiltiga plats. Fortsätt bara att rita enkla mönster tills du har hittat ett som har fångat ditt intresse och se till att det ryms inom storleken på din platta eller tavla.

Bestäm var du ska placera motivet – När du ritar ut var du ska placera ditt motiv, fundera på vilka former du vill använda för att rada upp dina pärlor. När du har bestämt dig för formerna kan du börja rita dem. Du kan använda raka linjer eller mer böjda linjer om du vill.

Bestäm dig för flera färger – Det är alltid bäst att använda flera olika färgställningar i dina målningar, bara för att hålla det intressant, men känn inte att du måste hålla dig till en färgställning i hela verket.

Ha kul! – Kom bara ihåg att bygga tavlor handlar om att ha roligt och vara kreativ! Om något inte ser rätt ut eller inte blir som du ville att det skulle bli, försök igen tills du får det rätt.

Du behöver inte oroa dig så mycket för att göra misstag när du pärlmålar eftersom detta i huvudsak är en hantverksform av konst så allt är möjligt egentligen!

Nu får jag tacka för mig själv, det har nämligen blivit dags att gå ner en sväng på Östermalm för att ta en bit mat! Men vi hörs snart igen bloggen